Bosse´s Living-Space Logo
"Var inte rädd för döden.         
Var rädd för det olevda livet!"
Bertolt Brecht

Länkfavoriter, gåvor och mina banners

Banners från bloggar jag läser samt webbplatser som har ett lite speciellt innehåll för både mig och andra eller som ger mig en liten extra speciell känsla. Kommer vara restriktiv så det blir överblickbart. Så du som inte får med din banner här - det är ingen betygsättning åt din webbsida, bara en realitet att jag vill begränsa mig.

Webbsidor som jag följer lite sporadiskt, mest fotowebbsidor:
Länk till susnet.seLänk Pias hörna'Länk Bijweb.com'Länk till BiaLänk till MirjamLänk till Digitalfotosidan'Länk till LaLuna'Länk MySpace'Länk Jettes'Länk Skånsk Fotodagbok'Länk Fotosidan'Länk Friafotografer'Länk Boströms'Länk Susajt.se'Länk Citat Oscar Wilde'Länk Taiga Natura - Naturfoton (Sverige)Länk Susannes Fotoblogg (Sverige)Länk BildbloggerianLänk Anesas BildbloggLänk Synne Nabolandet - Blåbär och annat Snadder
 ↑ 

Länkar: Naturupplevelse, Resa, Bo, Kultur, Turism & Söka

Länk STF'Länk Naturens Bästa'Länk Utsidan'Länk Turistmål.se'Länk Ekoturism'Länk Platsr'Länk Utflyktsvägen, GrönaKusten, Ostkusten Södertälje - Norrköping'Länk Aventyrsbada.nu'Länk Besokvart.se'Länk Utflyktskane.se'Länk sveriglankar.se'Länk Sörmlands pärlor, pdf-broschyr'Länk Sörmlands pärlor, kartöversikt'
Länk Eniro'Länk Google.se'Länk Cuil.com'Länk Ixquick.com'
Länk UrbanDictionary'Länk UrbanDictionary'Länk The Free Dictionary'
Länk Google Translate'Länk Wikipedia'Länk Wiktionary'Länk SAOL, Svenska Akademins OrdLista'
Lista över svenska idiomatiska uttryck

Länkar till: Mat & Recept

Länk till vegomumsLänk Vegetariskt.com'Länk Grönmat.net'Länk Vegetariskt.com'Länk GreenOption.org'Länk ICA.se'Länk Tasteline'Länk GrönGastronomi'Länk Zeta'Länk DagensMuffin'Länk Recepten'Länk Baksida'Länk MudiMums'Länk Vegetariskt.com'Länk Livsmedelsverkat'Länk Hälsosidorna'Länk Glykemiskt Index'Länk Sund.nuLänk Saltå KvarnLänk Saltå Kvarn - MinMüsli
Sök i LivsmedelsDatabas

Länkar till: Hobby & Fritid

Länk Slöjddetaljer.com'Länk Kjell'Länk Clas Ohlsson'Länk Jula'Länk Ironbill'Länk Hobbex'Länk HobbyFixaren'Länk Model-Craft'Länk Minicars'Länk Carrocar'Länk Fapo'Länk Graupner'Länk Eskader'Länk Stockholms skalabåtklubb'Länk Allt om Hobby'Länk Dustin'Länk Canon'Länk Nikon'Länk Sony Alpha'Länk Crimson foto'Länk Cyberphoto'Länk imaging-resource'Länk steves-digicams'Länk dpreview.com'Länk Fotointresse.se'Länk Stirlingmotorer'Länk Råd&Rön'Länk Cykelfakta'Länk Riksantikvarieämbetet'Länk Svenskt Kulturarv'Länk Länsstyrelsen'Länk Svensk Byggnadsvårdsförening'Länk Hemnet'Länk Virtuell Floran'Länk Hannevind Vindkraftverk AB'Länk Hobbyträ Vindkraftverk AB'Länk Lindköpings Modellbåtklubb'Länk TestFakta.se'Länk Honda'Länk Temple of VTEC Asia'Länk Haldex Traction System'Länk EuroRAP'Länk KAMA Fritid'Länk EuroRAP'Länk EuroRAP'Länk Odla.nu/krydd'Länk Windside (Finskt)Länk TelePriskollenLänk ElPrisguiden

Länkar till: Livet, Personlig utveckling, Relationer & Krishantering

Om män, pappor, barn, relationer, misandry, jämställdhet - lika spelregler...


Jag är för en kvalitativ och formell jämställdhet dvs lika spelregler och rättssäkerhet för män och kvinnor , vilket kan uttryckas som att jag vill ha ett samhälle där alla individer är värda samma respekt "dignity" och har samma rättigheter och skyldigheter, oavsett kön eller andra attribut!
Läs mer! (Kvantitativ jämställdhet är en kamp mot väderkvarnarna)
Men egentligen gäller det jämlikhet - jämlikhet(sanden) - Jämlikhet viktigare än jämställdhet?.
Kvantitativ jämställdhet med kvotering av kvinnor 50% / 50% till (främst) välbetalda och statusfyllda jobb är en märklig form av jämställdhetssträvan tycker jag, vilken jag upplever som ojämlikt!
"Equality of opportunity is freedom, but equality of outcome is repression" – Dick Feagler

Är man för kvotering av kvinnor, bör kvinnor då även (tvångs)kvoteras in till farliga, skitiga och påfrestande lågstatus jobb där mansdominansen idag är total! Annars blir det en märklig kvantitativ jämställdhetssträvan! Om inte, hur ska man tolka det så ifall? Hur blir synen på män då! Hur blir det med "värda samma respekt"?
Och hur går en kvantitativ jämställdhet ihop med individens (oavsett kön) frihet att välja efter sina egna preferenser? Samt hur kan feminister se typ 80% kvinnor som kvanitativt jämställt?

Idag dör drygt 40ggr fler män än kvinnor i arbetsplatsolyckor i Sverige varje år, män dominerar bland uteliggare, 3ggr fler män än kvinnor är hemlösa, många fler män tar livet av sig (ca 70% av alla självmord), färre män har någon nära vän, samhället har svårare att integrera män så fler män blir kriminella och hamnar i fängelse, 100-tals miljoner kr i skattepengar satsas på kvinnojourer för misshandlade kvinnor men mansjourer för misshandlade män får inte en krona, 40% fler män dör av våld än kvinnor samt 4ggr fler män misshandlas grovt (källa), socialnämnden ska särskilt beakta kvinnors situation, män / pappor har svårare att få behålla en sund relation med sina barn efter skiljsmässa, lagstiftningen är dålig på att vårda bandet mellan barn och pappa, ogifta män är helt utelämnade till mammans godtycke om de ska få sitt faderskap accepterat samt få delad vårdnad om sitt barn, män döms hårdare än kvinnor för lika brott, könsstympning (omskärelse) av små pojkar är fortfarande OK, etc - listan kan göras mycket lång! (Ex.: The feminist fantasy of "male privilege")

Jag vill få till en förändring i samhället så att alla individer är värda samma respekt och har samma rättigheter och skyldigheter, samt likhet inför lagen med samma strafftillämpning oavsett kön (eller andra attribut)!!!
Känns väl rimligt, eller hur?

Jag vill betona att jag inte är en hatisk antifeminist, men jag har alltid tyckt att feminism kännts lite egendomligt och alltid tyckt att det måste vara humanism och jämställdhet, baserat på att alla är värda samma respekt samt har samma rättigheter / skyldigheter, som kan leda till ett riktigt bra samhälle för alla! Utgångspunkten ska vara indviden och inte könet, samt hur vi kan fungera sunt och socialt ihop med varandra i samhället!
"Feminism is the idea that we can make both sexes equal by focusing solely on the issues of one of them", (källa)

En del av den tidiga feminismen var helt klart berättigad, men jag upplever att det främst sedan slutet av 1980-talet utvecklats en hel del osunda avarter inom feminismen, det som ibland kallas statsfeminism, radikalfeminism, extremfeminism eller dylikt, där fokus bara ligger på att skapa fördelar för kvinnor, oavsett hur det påverkar jämlikheten, samt gärna genom en väldigt nedvärderande ton och rent mansförakt mot män och pojkar, bl.a. genom en kollektiv skuldbeläggning av män och en passiverande offerrolls myt för kvinnor.
Men redan under 1970-talet odlades myterna inom feminismen om att kvinnor skulle var mer fredliga än män, att kvinnor skulle vara mer solidariska än män, att kvinnor på det stora hela skulle vara godare än män, på ett märkligt sätt! Källa bl.a.: Helene Bergman, 1970-tals feminist.

Jag tycker Pelle Billing utvecklar det väldigt bra och balanserat hur ett sunt och jämställt samhälle ska nås, samt ger en bra historisk tillbakablick i sitt Manifest: Från feminism till jämställdhet! (Nytt)
Här finns lite mer av mina tankar kring detta samt kring relationer.
Hur feminismen startade och vad den verkligen står för, samt vad den medför för kvinnorna själva.

Pär Ström utvecklar väldigt bra i sin deklaration Detta vill jämställdisterna (källa 2) vad som bör ersätta feminismens politiska enkelspåriga ideologi med en jämställdhetsrörelse som är lika inkluderande för alla i samhället, samt låter alla vara värda samma respekt och ger samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön.

Extremfeminister som på fullt allvar erkänner sig till SCUM-manifestet (scum länk2, Sara Stridsbergs förord till svenska SCUM) ger ju en skrämmande inblick i hur de ser på jämlikhet och på män!!! Kan någon enda sund individ tro att detta är vägen till jämlikhet och ett bra samhälle?

Även om det kanske inte ser så ut här, så jag tycker om kvinnor, men inte alla, och jag har en positiv syn på kvinnor, men inte på alla - har träffat på några som jag gärna hade undvikit...
-------------------------------------------------

Finns så mycket att reflektera kring, bara som det enkla uttrycket att "hjälpa till":

Varför blir så många feminister så förbannade / provocerade av uttrycket att man "hjälper till" med det gemensamma inom en relation med ett gemensamt boende?

Är det inte något som bör präglar just en parrelation att man hjälps åt med de gemensamma angelägenheterna inom relationen?

Och utifrån uttrycket "hjälps åt" tycker jag det då är naturligt som kille att beskriva min del av det gemensamma arbetet som att jag hjälper till (underförstått med det gemensamma), liksom jag ser det som att hon också hjälper till med det gemensamma, dvs vi hjälps åt tillsammans!

Ser många kvinnor det som att de "äger" det gemensamma inom parrelationen, eftersom de kopplar ihop "hjälper till" till dem som individ och inte kopplar ihop det till det gemensamma som ska fixas, genom att man hjälps åt med det?
Jag tycker det är en relevant och i sammanhanget intressant frågeställning (bland många)!


Läs vad kvinnliga postfeminister kommit till insikt om:
Det feministiska vansinnesprojektet som allvarligt skadar Sverige, en kvinnas insikt om feminism.
Dagens Nyheter och radikalfeminismen, en kvinnas insikt om feminismen (II). Dolt krig mot män!
Humanismen är en skör fågel, en kvinnas insikt om feminismen (III). Osynliggörandet av pojkar!!!
Funderingar från en före detta feminist - Corren´s ledarskribent Marika Formgren.
Om den feministiska synen och hur feminister i Sverige agerar - Ann-Mari´s Blogg (Maukonen).

Världens första kvinnliga president, Vigdís Finnbogadóttir från Island, uttrycker i en intervju oro för den utveckling feminismen tagit samt är orolig för mäns rättigheter, att män numera kan bli diskriminerade:
"For me it’s this simple; feminism becomes extremist when a group or individual feminists demand rights for women that supercede those of men, creating a kind of reversed discrimination.":
Worlds first elected female president worries about feminist extremists

Maria Bustillos skriver om misandrin inom nyfeminismen idag:
"Equality is the pole star of my own politics, and that made it really tough going for me to read ´The End of Men´ objectively, or maybe even fairly, because it´s evident that [Hanna] Rosin believes women to be literally — and inherently — superior to men. This view is not only one I don´t share, it is anathema to me. It is the exact reason why I have never been able to call myself a feminist; it transgresses against my deepest conviction, namely, a belief in universal human equality. I believe that each of us — all human beings who share the same seemingly limitless abilities, and the same unfathomable doom — should be able to develop his or her potential and live freely and on equal terms in a condition of mutual respect and support." källa

"Mäns bojor i könsrollen beror på att kvinnor är överordnad i makt i den heterosexuella matrisen. Vill en man inte leva sitt liv som singel och barnlös, så får han helt enkelt anpassa sig efter den könsroll som går hem hos kvinnsen. Så för att göra män friare i sin könsroll måste vi analysera kvinnlighet och kvinnors överordnade makt för att medvetengöra kvinnor om problematiken.", Ninni´s kommentar

"Folk är förbannade på vad feminismen och genusvetenskapen, med sin enögdhet, medför och medfört i vårt samhälle
Avgörande för samhällets utveckling vad gäller feminismen är inte vad den enskilde feministen grundar sin feminism på, det är hur feminister i maktelit/media agerar. Misandri (mansförakt) är idag ett utbrett fenomen även i våra seriösa medier. [...]
Det handlar också om lögner man använder för att legitimera åtgärder som innebär diskriminering av män (dvs. positiv särbehandling av kvinnor). [...]
", Ninni´s gästinlägg

"Jag lider inte av att jag är en man, jag lider av att feminister ser ner på män och manlighet.", signatur Torstensson

Vad är Misandry (YouTube) - Misandry (wikipedia) - Misandri (wikipedia) - Spreading Misandry

"We will not know the full effect of all this misandry for many years ... In the meantime, one thing is certain: attacking the identity of any group of human beings per se is an extremely dangerous experiment." - Jim Macnamara, "Men in the media: The manufacture of contempt"

Hur länge ska våldsutsatta män vara utan statligt stöd? Här är en enkel, men tydligen ändå komplicerad samhällsfråga, där samhället verkligen inte är jämlikt det minsta lilla och där en förkrossande majoritet politiker med inställningen statsfeminister ofta framför om jämställdhet fullständigt struntar i detta, utan istället driver det ännu hårdare i den riktningen! (2011)
När ska män börja räknas i samhället igen?
När ska lika rättigheter, skyldigheter och VÄRDA SAMMA RESPEKT oavsett kön eller annat attribut börja bli en ledstjärna för samhällsutvecklingen igen?
Innan dess får nog många partier räkna med att missa både manliga väljare och kvinnliga väljare som har män / pojkar / söner de tycker om inom sitt sociala nätverk!
Ett blogginlägg med mycket fakta och källhänvisning – klart läsvärt!

Feminism är inte lika med jämställdhet - skriver Per Johansson, professor vid Uppsala universitet.
"Att som feministerna ensidigt fokusera på utfall där kvinnor missgynnas kan inte, långsiktigt, vara bra för ett välfungerande och jämställt samhälle. Jag har absolut inget problem med feminism som särintresse. Problemet just nu är att det inte finns någon motvikt. Innebörden av detta kan bli att invanda föreställningar och fördomar kan förstärkas vilket kan vara till nackdel för en ökad jämställdhet." [...]
"Som exempel på detta kan man konstatera att det ofta glöms bort att kvinnor i många avseenden lyckas bättre än män. Exempelvis, lever de längre, de har bättre betyg, utbildar sig mer, och har lägre kriminalitet." [...]
"För ett jämställt samhälle måste vi därför sluta sätta likhetstecken mellan feminism och jämställdhet. Vi måste också sluta stirra oss blinda på små skillnader i genomsnitt mellan grupper. Inom varje grupp ryms mycket stor heterogenitet. Att till exempel utifrån skillnader i genomsnittlig makt och lön definiera en grupps överordning är problematiskt eftersom det inom samma grupp som definieras som överordnad finns individer med väldigt liten makt över sitt liv. Att se till att individer oavsett kön ges samma möjligheter måste vara politikens målsättning, inte att se till att vissa specifika utfall, definierade av ett särintresse, ska vara lika i genomsnitt." [...]

AVfM: First International Conference on Men´s Issues – Detroit – June 26-28 2014.

AVfM: Reflektioner över konferensen i Detroit. En ung kvinna blir mansrättsaktivist.
"Människor som inte anser att vi bör ha feministisk censur är anledningen till varför vi behöver feminism? Det verkar inte logiskt, tänkte jag."
"Jag blev överraskad över att de tre första talarna var kvinnor, men det var inte den största överraskningen för mig. Eftersom att jag endast lärt mig om mansrättsrörelsen via onlinekällor – YT kanaler, bloggar och forum såväl som mediarapporteringar – så förväntade jag mig att få höra solida, rimliga argument, men även en hel del klagande, omogenhet och vrede. Jag fann dock inget av det sistnämnda. Det jag fann i dess plats omvände mig. Jag är nu en mansrättsaktivist."
"I motsats till massmedias framställning av mansrättsrörelsen som en bunt bittra ex-makar, så var inte männen på konferansen ute efter att "sätta dit" sina ex-fruar. Om och om igen så kunde jag höra, "jag avskyr henne inte. Jag vill fortsätta betala mitt barnunderhåll. Det enda jag vill är få träffa mina barn". När dessa bannlysta fäder hörde namnen på sina barn så kunde man se en glädje lysa upp deras ansikten, en glädje blandad med sorg.[...]"

AVfM: Fler och fler reagerar mot den moderna feminismens agerande, som avviker så drastiskt från ordboksdefinitionen! - " #womenagainstfeminism Rocks "

Läs mer: "Hade jag varit kvinna hade du legat jävligt risigt till…" - om misandrin inom Svensk filmproduktion under 90- & 00-talen, och vilken farlig väg detta är för samhället!!! Skrämmande!

SvD Ledarblogg: Jag är militant motståndare till feminism! (På YouTube: Paolo Roberto)

Genusdebatten, för att båda könen räknas! - Med intressanta artiklar.
A Voice for Men Sverige (AVFM) - Vi adresserar en rad olika frågor som påverkar män och pojkar – och i slutändan kvinnor, liksom vår kultur som helhet.
Newmale Studies - an Internationell journal, med många intressant artiklar som pdf. (Lite åsikter om den)
Men´s Health Australia - about the social and psychological wellbeing of men and boys
insideMAN - "InsideMAN is committed to pioneering conversations about men, manhood and masculinity that make a difference."
Mansnätverket, Mn, på Internet, Sveriges mansnätverk för kvinnor, män & jämställdhet
Mansnätverket, MnPelle Billing blogg, Engagerad för jämställdhet, dvs lika rättigheter, skyldigheter och värde för män och kvinnor dvs lika spelregler - Jämställdhet inkluderar mansfrågor
Från feminism till jämställdhet (manifest, pdf), Pelle Billing tydliggör sin ståndpunkt och sin ambition
Pelle Billing . com, Pelle Billings engelska blog
Mens News Daily (MND), Online Magazine for men, of The Men´s Movement
Pelle Billing på Twitter, Pelle Billings twittrande
Genus Nytt (Pär Ström´s blogg), Belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan
Mansförtryck och kvinnovälde (gratis pdf-bok, mp3), bok av Pär Ström, finns för fri nedladdning
(Mansförtryck och kvinnovälde (mp3))
Sex feministiska myterSex feministiska myter (bok, pdf), ny bok av Pär Ström, finns för fri nedladdning
  Läs vad andra skriver om Pär Ströms bok "Sex feministiska myter":
- Punktering av feministiska myter - NWT, Nya Wermlands Tidning
- Feminismen och dess antagonister - Corren dagstidning
- Ström mot strömmen - Sydsvenskan dagstidning
- Pär Ström gör det mest förbjudna - KristDemokraten dagstidning
- Recension: Sex feministiska myter av Pär Ström - Pelle Billing blogg
- 6 Feministiska myter - David Holman blogg
- Feminister vill inte ha en jämställd och könsneutral lagstiftning - Medborgarperspektiv (blogg)
- Skenheliga Schyman och den förhatliga standardavvikelsen - Problemet med Feminismen
- Årets viktigaste bok; Sex feministiska myter av Pär Ström - VerksamhetsFilosofen blogg
Genus Nytt på YouTube, Video kanal som belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan
Genus Nytt på Twitter, Twittrar om den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan
GenusNytt på FaceBook, Belyser den obelysta halvan av jämstäldhetsfrågan dvs mansfrågor
Mercedes Gills Tankar, bloggar om lika värde, rättigheter och skyldigheter för alla.
Christina Hoff Sommers, known for her critical stance regarding late 20th century feminism
Matte Matiks blogg, om jämställdhet och mansfrågor
Tanja Bergkvists Blog, fil dr i matematik som bloggar om genusvansinnet
Ann-Mari´s Blogg (Maukonen), skriver en del om den skeva jämställdhetssträvan
David Holman blogg - "Män och pojkar är inte ett problem, vi är en tillgång!"
Pater semper est blogg - "Psykologiska perspektiv på föräldrarelationens betydelse för barns emotionella och sociala anpassning samt kognitiva utveckling[...]" (bl.a. om umgängessabotage)
PappaManualen, en massa bra tips och råd för pappor, vid skilsmässa och i föräldrarollen
Min Pappa, kämpar för en rättvisare behandling utav fäder
Föreningen PappaBarn, för barns rätt till båda föräldrarna
Pappa-Barn Kristianstad, aktiv lokalförening i Kristianstad
Pappaliv, engagerade i pappor som bli smutskastad och utsatta för umgängessabotage (PAS)
PRG PappaRättsGruppen, barnets bästa skall tillvaratas vid vårdnadstvister
PAS (Parental Alienation Syndrom), beskrivning i wikipedia.org
Parental Alienation (PAS), beskriver hur det upplevs av en drabbad förälder! (hela bloggen här)
Barn ska inte vara borta, inte saknas, inte gömmas… (PAS), drabbad av bortfört barn, egenmäktighet med barn.
Florence, 6 göms – av sin mamma (PAS), Det är den värsta mardröm jag har varit med om, säger pappa Jonas. Firar sin jul ensam, väntar på att dottern ska dyka upp...
Intresset för feminism minskar stadigt, (2011) och är extra lågt under sommarsemestermånaderna!

"[...]Umgängessabotage skapar ju en del otrevliga effekter, som dålig anpassning (socialt och emotionellt) under barns uppväxt. Exempel på dålig emotionell anpassning är det som i senaste ansökningar om att få var del av den så kallade DSM-V katalogen respektive IDC-11 (Bernet, von Boch-Galhau, Baker & Morrison, 2010) beskrivs som parental alienation disorder. Alltså en känslomässig störning hos ett barn som efter lång social påverkan från den umgängessaboterande föräldern (oftast mamman) och hennes bekanta gör att barnet fjärmar sig från den föräldern som mamman riktar sin relationsaggressivitet mot (oftast pappan)[...]" (källa)

Den ojämställda mytfulla feministiska "jämställdheten": ...
Kvinnor och män har samma symptom vid hjärtinfarkt., - om myten om olika symptom.
"En myt att kvinnorna får sämre hjärtsjukvård", - av femton hjärtspecialister i DN.
Skolarbete - den manliga naturen vs kvinnligt beteende, - Ett problem med feministiskt tänk...
Genusforsknings-områden som förkastar människans fria vilja till förmån för strukturer och sociala normer leder till lägre moral och mer fusk, om man som radikalfeminismen tror strukturer styr har man en ursäkt att göra vad man vill!
Artikel om hur tokfel extremfeminism blivit i sin retorik idag, från den en gång sunda feminismen!
- David Eberhard sågar Svelands och Bratts oseriösa artiklar, - Myt att tokfeministerna är hatade!
Jämställdhet - inte feministernas starka sida, låg andel män inom feministiska verksamheter!
Genusvetenskap - endast för kvinnor?, "Något mer ojämlikt och könsinskränkt än de genusvetenskapliga institutionerna är nog svårt att hitta på landets universitet!"
Släng offerkoftan och blicka framåt istället - "...göra upp med radikalfeminismens destruktiva samhällssyn!" Bra om varför radikalfeminismen inte leder till ökad förståelse och samförstånd!
The Foundation for Male Studies, Mansstudier frikopplade från feminism och genusvetenskap!
Kvinnor och Barn först eller Jämställdhet?, När Costa Concordia sjunker klagar ingen på normer!
Är dolda könsmaktsstrukturer en myt?, En ny studie, Women in power: Sex differences in Swedish local elite networks, av sociologerna Christoffer Edling, Gergei Farkas och Jens Rydgren vid Stockholms universitet ifrågasätter att så är fallet!
Feminismen är inte för jämställdhet utan privilegier för kvinnor, (en bloggares synpunkter)!

"Biologiska skillnader: Män och kvinnor är ungefär lika våldsamma i nära relationer. Kvinnor initierar dock oftare våld. Beträffande psykiskt våld är kvinnor överrepresenterade jämfört med män som oftare är samarbetsorienterade. Det här är en så kallad premiss." (Källa: bl.a.)

Tänkvärt, okänt och informativt om män / pojkar / pappor / jämställdhet: ...
"Att lyssna till pappors röster" - En kvalitativ studie av pappors upplevelser kring att befinna sig i vårdnadstvist!
"Framför allt vet vi att pappor har det svårt i vårdnadstvister och att lagstiftningen är dålig på att vårda bandet mellan barn och pappa"!
I dagens skola skall en pojke helst vara en flicka, pojkars naturliga kraft motverkas!
Att lära sig läsa, undervisningmetod, inlärningsmetod som är bra för pojkar tas ej in i undervisning, fast den även gynnar flickorna! Lär in läsningen bra samt ger lugnare pojkar! Skolfokus flickor!
Pojkarna som ofrivilliga forskningsobjekt, Orsak, varför det går dåligt för pojkar i skolan.
Varför begår pojkar ca 75% av alla självmord bland ungdomar, men flickorna får stödet?
Pappa Jens berättelse om sonen Ethans kidnappning, en pappas kärlek till sitt barn!
Barn inte mer skadade när män är hemma (Sverige), vetenskaplig artikel, publiceras i tidskriften Journal of Epidemiology and Community Health - tecken på att färre småbarn skadas vid omvårdnad av pappor! Dags för en modernare syn på papparollen!
Mannen vet mer om kvinnans reaktioner än tvärtom, visar Ingegerd Wirtberg i sin doktorsavhandling
Men Have Emotions, But Women Don´t Listen, express plenty of feelings - does it differently
DN; Kvinnor lika våldsbenägna som män i parförhållande, när ska myten om mäns våld avskaffas?
Den slående mannen - Myten om mäns våld mot kvinnor, - "Den här skrivelsen, "Den slående mannen – myten om mäns våld mot kvinnor", visar bortom alla tvivel att det är en myt att det exklusivt är män som slår kvinnor."
Kvinnor slår män i Finland, Kvinnor startar våldet oftare än män och utövar våld lika ofta!
Myten om Lönediskrimineringen av Kvinnor, Miljongranskningen av fd JämO + Svenskt näringsliv
- JämOs miljongranskning etapp 1 – Granskningsrapport, av f.d JämO
- Miljongranskningen November 2008 – Resultat av etapp 2 och slutrapport, av f.d JämO
- Lika eller inte – om män och kvinnor i lönestatistiken - pressmeddelande, Svenskt Näringsliv
- Lika eller inte – om män och kvinnor i lönestatistiken, Svenskt Näringsliv´s rapport 2005
- Löneskillnader, Arbetsgivarverket har analyserat löneskillnader mellan kvinnor och män (webb)
- Utvecklingen av löneskillnader mellan statsanställda kvinnor och män åren 2000 – 2009 (pdf)
- Landstingets män är lönediskriminerade, Landstinget i Blekinge vid undersökning.
It´s Time to Start Negotiating, män / killar måste börja ställa krav i en relation...
Is There Anything Good About Fathers?, pappors roll misskrediteras, trots så viktig för barnen
Vi tiger ihjäl de knäckta killarna!, insiktsfullt av frilandsjournalisten Anders Kilander
Saboterar du umgänget så blir du av med vårdnaden!, Högt uppsatt domare i England om PAS
Boken: Pappa älskar dig! av Ferat Korkmaz, om kampen att få vara en del av sitt barns liv.
Biology of Sex Differences, considers manuscripts on all aspects of the effects of sex on biology and disease.
Hjernevask, Norsk TV-serie om jämställdhetsparadoxen.
Defence mechanism, kan förklara varför t.ex. extremfeminister tenderar försvara sig så aggressivt.
Rätten att få vara pappa!, hur en pappa och barn berövas kontakten med varandra!
Strukturell pappadiskriminering, intervjuer av pappaombudsman Arne Wirén & advokat Jan Urwitz.
Knäpp upp offerkoftan – #prataomdet, bra om "offerkofta", offerroll och förövare - eget ansvar.
Tala om det, men gå sedan vidare, Prata om det, men gå sedan vidare. Stanna aldrig i offerrollen.
Genusforskarna har gjort sig osynliga, jämställdhet är en närmast stendöd fråga politiskt...
Jag är utmattad av alla påstådda kvinnofällor, listan över kvinnofällor är så lång att den är omöjlig att återge. Bitterhet, martyrskap, offerroll, kvinnofällor, babbel om att vi är drabbade av strukturer...
Jag tänker på (jul-) papporna, "Barn behöver - och har rätt till - båda sina föräldrar, det är all expertis ense om. Att knipsa bort en förälder är detsamma som att beröva barnet halva sitt ursprung, halva sin släkt." Trots "gemensam vårdnad" i några papper, de får likväl inte träffa sina barn!
Fars Dag - men inte för alla, för en del pappor är den en dolk i hjärtat.
Bittra och dystopiska feminister, saknar i sin världsbild att det finns goda och samhällsnyttiga män!
Varför inte #prataomdet på riktigt?, (stats)feminismen försvårar kvinnors liv, att stå upp för sig själv.
Genusvetare förvirrar barnen, endast genusvetarna är förunnade sann insikt(!?)... Reaktioner!!!
Svensk sjuksköterskeförening är sexistisk - mot barn!, vill bara stödja flickbarn, fast behovet är i princip lika stort för alla barn! Se diagram här - bara enstaka % skillnad pojkar - flickor!
ActionAid - sexistiskt-bistånd, bara flickor värda bistånd - pojkar inte värda något, trots i stort samma problem och nöd för både pojkar och flickor! Läs mer om systematiserat förakt mot pojkar!
Mum´s the word on fatherhood, om varför pappor varit så tysta i debatten, problemet bakom...
Fathers and Mothers: Teach your Children Well, Including your Sons, om partnerval / relation
22 Things to Teach your Son about Women (or Not), om (relations)livet / vad man (ej) har ansvar för
How To Avoid "Getting Screwed" When Getting Laid (book), survival guide for the modern male
Female Stalkers, Part 4: Attachment Style, vad man bör veta innan en relation
Female Stalkers, Part 3: The Case of the Ex-Girlfriend, vad man bör veta innan en relation
Shrink4Men, med mycket intressant info, bl.a. om problematiska kvinnor med beteendeproblem
Traumatic Love: Is Your Narcissistic or Borderline Wife or Girlfriend Making You Sick?,

False Allegations in Divorce and Custody Battles: The Personality Types of False Accusers

What do we know about women who make false allegations?
They tend to be extremely concerned about and sensitive to how others perceive them.
False accusers tend to confuse feelings with facts. A woman may "feel" abused or may "feel" the children are being abused, when, objectively speaking, no abuse has actually occurred (Zepezauer, 1994).


Internationella mansdagen 19 November:
International Men´s Day - International Men´s Day - International Men´s Day Sweden - International Men´s Day UK (IMD) - International Men´s Day Facebook
Under 2009 ratificerades följande huvudsakliga mål som utgör grunden för alla internationella Men's Day iakttagelser:
* Att främja positiva manliga förebilder, inte bara filmstjärnor och idrottsmän, men vardagliga män som lever anständigt och hederligt liv.
* För att fira männens positiva bidrag till samhället, gemenskap, familj, äktenskap, barnomsorg, och för miljön.
* Fokus på mäns hälsa och välbefinnande, sociala, emotionella, fysiska och andliga.
* För att belysa diskriminering mot män, i områden med sociala tjänster, sociala attityder och förväntningar, och juridik.
* Att förbättra relationerna mellan könen och främja jämställdhet.
* Att skapa en säkrare, bättre värld, där människor kan vara trygga och växa för att nå sin fulla potential.
IMD 2012:
- Theme in 2012 (I): Helping Men and Boys live longer, happier, healthier lives
- Theme in 2012 (II): Positive Male Role Models
- Top 10 Men´s Issues Revealed On International Men´s Day
- What men want: International Men´s Day
- International Men´s Day: the seeds of a new movement
- IMD sowing seeds of new men´s movement says Guardian commentator
- What A Great International Men´s Day - was celebrated all over the UK!

Mustaschkampen - Movember - kampen mot prostatacancer

Män / pojkar börjar bli laglösa / fredlösa eller hanteras extremt ojämlikt av samhället:
Män kan portas från hemmet (i 4 veckor!) utan dom - lag i England!
Kvinnors våld mot män - Ingen bryr sig när en kvinna utövar våld offentligt mot en man!
Män som åker kvinnovagn örfilas upp - Av samhället sanktionerat våld mot män! Apartheid likt?!
Flickors betyg höjs mest - Pojkar betygsdiskrimineras i svenska skolor, vetenskapligt fastlagt!
Gymnasietjejer får chefsträning av näringslivet - på ett sätt som pojkarna inte har tillgång till. Business as usual, i statsfeministiska Sverige. När tänker föräldrar till alla dessa pojkar ryta ifrån?
Låt pojkar få lyckas i skolan - Kvinnlig expert missleder och ljuger om skolsituationen!
Det ses som ett problem som måste åtgärdas så fort pojkar är bäst i en skola - Pojkarna har bättre betyg än flickorna på Arabyskolan i Växjö. Underligt, tycker den kvinnliga rektorn! Ska "åtgärdas"!
Pojkskola - Möta pojkar på pojkars vis - "Det är otroligt vilka resultat man kan få."
Tio orsaker till kvinnoskolan - En problematisering kring skolan!
"Ett närmast sovjetiskt uttalande" - lagföringen i sig är ett slags straff för de "gärningsmän" som ändå inte döms!
Mansjourerna får inte stöd - Förbundet fick inte söka pengar för att hjälpa män som blev misshandlade av sina kvinnor – bara för att hjälpa män som slår!
Bra artikel om pappors rättslöshet - Mamman blev sjuk, nyfödda sonen måste stämma pappan!
Faderskapsreglerna är absurda - På grund av ålderdomliga attityder saknar den stora majoriteten vanliga, välfungerande män grundläggande rättigheter inom fortplantningsområdet. (Dvs barn)
Hon har visioner för minskat våld - Lunds kommuns första kvinnofridssamordnare skall motverka manligt våld mot kvinnor och barn. Kvinnligt våld mot barn, män och kvinnor är tydligen helt OK!
Vem bryr sig om diskrimineringen av män inom sjukvården? - samhället lägger årligen 50 miljarder mer på kvinnors sjuklighet än på mäns! (Socialstyrelsens rapport, jämställdheten inom sjukvården)
Eric misshandlades av Frida – blev inte trodd - Han hade bevis, polisen litade på hennes prat!!!
Vi kvinnor måste se diskrimineringen av papporna - Kristina Holmström om Vårdnadstvister!
Myten om mäns våld mot kvinnor (NewsMill) - "Är dags att en gång för alla förändra det svenska samhällsklimat som gör att man kan anklaga män för nästan vad som helst, bara för att de är män!"
Dags att jämställdhetsdebatten handlar om mäns underläge - drabbade av strukturellt förtryck.
Svenska skolor misshandlar pojkar psykiskt - det går bara för långt nu!!! Helt spårat ur!
Idag har vi inte en skola för alla - praktiskt begåvad måste också ges bra förutsättningar!
   (IQ sprider mer, både uppåt och nedåt, för pojkar / män, så indirekt drabbas pojkar mest här!)
En lång kamp för att få träffa sin barn - efter att varit oskyldigt anklagad av mamman!
SNOP, Könsstympning av pojkar i Sverige - Små pojkars mänskliga rättigheter kränks i Sverige!
Mannen och Skulden? - Män falsk anklagade och dömda...
Kvinnliga våldsbrottslingar får mildare straff - Väl kännt inom rättsväsendet - kvinnorabatt OK?
57 män och 1 kvinna – vilken orättvisa - dog i arbetsplatsolyckor under 2010 (källa)

Fathers4justice activists atop crane in Ohio
- Fathers4Justice - F4J
- F4J on a 'Century of Fatherhood' (video)
- YouTube - Fathers4Justice

---------------------------

YouTube kanalen "Men Woman Myths", belyser allvarliga myter kring män / kvinnor: ...
- Recommended viewing list, to get the videos right and good
- Beware - info to get the video content right, background and intended audience
(Nu är detta gjort i Storbritannien, så man får kanske "filtrera" lite för svenska förhållanden...)

Nya videos från Man Woman Myth kanalen på YouTube:
Loading...

YouTube om Parental Alienation Syndrome PAS / Parental Alienation Disorder PAD: ...
(föräldraalienation, alienation, föräldrafjärmande, fjärmande, manipulation, otillbörlig påverkan, psykisk, syndrom)
- Parental Alienation Syndrome (PAS) - Fathers' Rights
- Divorce FAQ: "Why are children easily manipulated to hate?"
- Parental Alienation - From A Child's Perspective
- The pain we suffer from Parental Alienation
- PARENTAL ALIENATION-This is what it REALLY looks like!
- ONE MORE TACTIC AGAINST PARENTAL ALIENATION SYNDROME
- PAS Parental Alienation Syndrome
- Parental Alienation - The Ultimate Hate Crime - the children are the real victims
- Why is it a crime to be a man? - the children and Dads are the victims
- Parental Alienation - Keeping Families Connected, after separation - Resources to identify, battle and recover from the devastating affects of PA & PAS. (Mannen / pappan bakom siten)


YouTube kanalen "Dangerous Women", belyser beteenden hos "farliga kvinnor" (relationer):
- Materialet kommer från: Venus: The Dark Side - Helpful to men. Fascinating to women.
- How to Spot a Dangerous Woman
- Personality disorders of a dangerous woman - ofta vuxit upp utan en pappa i familjen!
- The tricks dangerous women use on unwary guys
- Is a dangerous woman planning to divorce you?
-
-

Relationshantering - personlig utveckling


Länk carpeleo.se'Carpeleo - Coaching, Teambuilding och utbildning i Presentationsteknik.
Inspiration och motivation för personlig utveckling.

Här kan du även prenumerera på den intressanta nättidningen Morrhåret med innehåll och tips om livets olika aspekter, personlig utveckling och mognande.
Inspiration, motivation och prenumeration helt gratis!
Du kan även läsa gamla nummer av Morrhåret


Länk relationsproblem.nu'Relationsproblem Punkt Nu - Syftet är att ur helhetstänkande förmedla inspiration, motivation och vissa verktyg för lösning av relationsproblem.
"Att lösa relationsproblem kräver din omutbara vilja att växa och i detta möta dig själv. Om du lyckas lösa dina relationsproblem ger detta mycket positiva återverkningar på många andra områden i ditt liv"!
Du finner mycket kunskap och insikter på webbplatsen.

Länk Nina Jansdotter - Personlig Coach!Länk Livshandboken - Självutveckling!Länk Margareta Ivarsson - Framtidsutvecklare!

Kursgårdar i Samverkan


Skeppsudden - Fridens Lustgård
Fridhems kursgård
Wäxthuset
Solhälla Hällungen
Ängsbacka
Mundekulla

Hälsohem, övriga kursgårdar och personlig utveckling


Baravara
Masesgården
Mullingstorp
Fönebo
Grövelsjön (STF)
Passion Of Heart - Ramya
Myrgårda - mitt i byn

Hälsa - Relationer - Etik


Länk till Svenska ImagoInstitutetLänk till Salutogenes - Om Friskfaktorer, Hälsobringande faktorer, SalutogenLänk till EtikAkademinLänk Pappa-Barn, en webbsida om barns rätt till båda föräldrarna!
Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuter SAG
Har tagit bort alla gåvor och liknande, då jag tycker det blivit föråldrat att ha sådant...
Regn gör världen vacker!
Webpage: server time: 27.9 ms, (incl. log: 14.5 ms) ||