Bosse´s Living-Space Logo
"Var inte rädd för döden.         
Var rädd för det olevda livet!"
Bertolt Brecht
Rubrik

Om jag fick leva ett liv till då skulle jag göra flera misstag nästa gång. Jag skulle vilja koppla av mera och vara mjukare.

Jag skulle vilja vara dummare än jag varit på den här resan. Jag skulle vilja ta saker och ting mindre allvarligt. Jag skulle vilja våga ta flera chanser, bestiga fler berg och simma i flera sjöar.

Jag skulle vilja äta mer glass och färre bönor. Jag kommer kanske att ha flera verkliga bekymmer, men jag skulle ha färre inbillade.

Ni förstå jag är en sån där människa som lever försiktig och sunt timme efter timme, dag efter dag. Oh visst har jag haft mina fina stunder och om jag fick göra om det skulle jag försöka att bara ha stunder. En stund efter en annan istället för att leva så många år i förväg.

Jag har varit en sån person som aldrig går någonstans utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm. Om jag fick leva en gång till skulle jag packa mindre i väskan.

Om jag fick leva en gång till skulle jag börja gå barfota tidigare om vårarna och fortsätta med det längre in på höstarna. Jag skulle dansa mer, åka mera karusell och jag skulle plocka flera tusenskönor.

Nadine Stair från Louisville, Kentucky i USA, skrev den här dikten när hon var 85 år.

Tänkvärt, tycker jag!
Vad folk ångrar mot slutet av livet är nog mera vad de inte gjort än vad de har gjort ...
Bosse
 
Regn gör världen vacker!
Webpage: server time: 51.2 ms, (incl. log: 36.5 ms) ||